Investor Category: Uncategorised

Vortex Capital Partners

Zoeken vooral IT (software) gerelateerde ondernemingen, met minimaal 1mio omzet per jaar. Participatiebedrag vanaf 500k tot ongeveer 5 miljoen., Redelijk actieve aandeelhouder. Willen ook (evt.) operationele persoon in organisatie zetten.

Victus Participations

Het Victus groei- en buy-out fonds heeft in een korte tijd financiering opgehaald voor participaties met een focus op bedrijven actief in de food & agri sector in de Benelux. Het streven van Victus is om € 75 miljoen te investeren. De financiers van het fonds zijn families en ondernemers, vaak zelf actief of actief geweest in food & agri.Victus werkt intensief samen met operating partners. Dit zijn ondernemers uit de food & agri sector met internationale ervaring in de hele food & agri waardeketen op algemeen, commercieel en operationeel gebied. Zij hebben ook ervaring met overnames, integraties en snelgroeiende bedrijven. De operating partners ondersteunen Victus bij de bedrijven waarin Victus participeert om de gezamenlijke ambities versneld te realiseren.De fondsmanagers zijn Patrick Groeneveld en Guus Overdijkink, beide ervaren investeerders die eerder werkten bij onder andere Nordian Capital en 3i in AmsterdamVictus participeert in bedrijven met een operationele winst vanaf € 1 miljoen. Victus participeert in en met familiebedrijven, dga-geleide bedrijven en directies. De maximale participatie per bedrijf bedraagt € 12 miljoen. De participatie kan zowel minder als meer dan 50% van de aandelen zijn. Victus kan aandelen overnemen van zittende aandeelhouders en zelf groeikapitaal in het bedrijf stoppen.

Venturis B.V.

De blik van Venturis is primair gericht op lange termijn rendementen van ondernemingen en participeert daarom voor een onbepaalde tijd. Venturis participeert in middelgrote ondernemingen in Nederland en Vlaanderen, met een Enterprise Value tussen € 5 en € 35 miljoen. De bedrijven moeten tenminste € 800K netto winst of € 2 miljoen EBITDA hebben. Venturis heeft geen specifieke industrievoorkeur en kan een rol spelen in: verzelfstandiging, bedrijfsopvolging, groei en buy outsVolledige overnames en meerderheidsbelangen hebben de voorkeur maar in specifieke gevallen behoren ook minderheidsbelangen tot de mogelijkhedenDeelnemingen moeten voldoende mogelijkheden bieden tot waardecreatie d.m.v. groei of een reorganisatie of turnaround, die met de intensieve hulp van Venturis gerealiseerd kan worden. Normaal gesproken worden de mensen zitting in het management team en zijn samen met het zittende management belast met de implementatie van het groei of turnaround programma.

Bekende participaties: Extrugroup, The Royal Shoe Company, Installatiebedrijf W.A. Kemkens.

Vectrix BV

Vectrix investeert geld en arbeid in ondernemingen met aanwijsbaar groeipotentieel. Het fonds is gericht op seed-investeringen, maar treedt ook op als co-investor in groei-investeringen. De voorkeur gaat uit naar investeringen die een sterk groeipotentieel en een gedegen management hebben, nieuwe producten/diensten ontwikkelen en exploiteren, binnen 1 jaar break-even zijn en aanwijsbaar toegevoegde waarde hebben bij het Vectrix netwerk.Met het seed fonds richten wij ons op ondernemingen die met een bijdragen van maximaal € 50.000 (plus de inbreng van diensten uit onze groep) “investor ready” gemaakt kunnen worden. We vinden het belangrijk als er al een eerste prototype of pilot is afgerond.In het verlengde van het Vectrix (pre) seed fonds, participeert Vectrix in ondernemingen tot maximaal € 300.000.

Endeit Capital

Van den Ende & Deitmers investeert in West- Europese bedrijven met internationale groeipotentie. Het crossmedia fund richt zich op telecom, televisie, media, entertainment, gaming en internet. Het crossmedia fund investeert in ondernemingen die, ongeacht de omvang, actief zijn in genoemde sectoren en hanteert daarbij de volgende criteria: groeipotentie, bewezen business modellen, vaste omzet, bestaand klantenbestand en excellent management-team. Het crossborder fund investeert in ondernemingen die zich, ongeacht de sector waarin zij actief zijn, in de thuismarkt al hebben bewezen en die via een buy & build strategie internationaal willen groeien. De volgende criteria zijn hierbij van toepassing: bewezen positie in thuismarkt, internationale groeipotentie, innovatief en onderscheidend, ‘out-of-the-box’ denkende ondernemers. De investeringen zijn gekoppeld aan het vormen van een partnership met de ondernemer(s) en met maximaal een of twee andere investeerders. De gewenste rol is niet bekend.

Bekende participaties: CBV, Eyeworks, Masmedia, Advance, Bright, Hyves, Accepte, Albumprinter, Central Point en Unamic.

UtrechtInc

Het versnellen van innovatieve startende ondernemingen in de regio Utrecht, dat is de core business van UtrechtInc. UtrechtInc baseert zijn werkwijze op vijf jaar ervaring en internationale best practices. In tweeënhalf jaar tijd heeft UtrechtInc meer dan 150 jonge innovatieve bedrijven ondersteund en versneld in hun ontwikkeling. UtrechtInc biedt faciliteiten als huisvesting, financiering en een uitgebreid aanbod van coaching, training en professional services.wat biedt utrechtinc? , UtrechtInc biedt startende ondernemingen een aantal basis faciliteiten om zo de beste voorwaarden voor succes te scheppen., Een professionele, moderne werkplek met de bijbehorende faciliteiten. , Laagdrempelige financiering uit het Rabo Pre-Seed fonds , Toegang toe een uitgebreid netwerk, de UtrechtInc Community , Diverse professional services in samenwerking met het bedrijfsleven in Utrecht, waarbij je tegen lage tarieven bijvoorbeeld hulp krijgt bij het opzetten van je financiële administratie, het oprichten van je BV, het opstellen van contracten, het benaderen van de media en meer. , Daarnaast staan ook diverse prototyping facilities via UtrechtInc tot je beschikking. , In het UtrechtInc Acceleration Programme leer je vervolgens alle vaardigheden die nodig zijn voor het ondernemerschap. Via UtrechtInc kunnen startende ondernemingen een lening aavragen bij het Rabo-Pre-Seed fonds, maar daarnaast kan UtrechtInc ook advies geven over andere vormen van financiering als een bancaire lening, subsidies, informal of venture capital, of een combinatie hiervan., De meest belangrijke criteria zijn:, Gaat het om een nieuw en/of innovatief product of dienst?, Biedt het initiatief voldoende marktkansen?, Is er voldoende ondernemersgeest en/of ervaring aanwezig? , Is er voldoende ambitie bij de ondernemer(s)?, Daarbij is het belangrijk om het volgende te weten voordat je je aanmeldt: , Starters die zich uitsluitend richten op advies of consultancy, komen niet in aanmerking voor ondersteuning. , De onderneming moet gevestigd zijn in de regio Utrecht (of bereid zijn zich daar te vestigen). , Een onderneming mag niet langer dan vijf jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. De founding partners zijn: , Gemeente Utrecht , Hogeschool Utrecht , Ministerie van Economische Zaken , Provincie Utrecht , Rabobank Utrecht e.o. , Universitair Medisch Centrum Utrecht , Universiteit Utrecht , Utrecht Holdings , TechnoPartnerUtrechtInc werkt daarnaast nauw samen met:, Taskforce Innovatie regio Utrecht , Kamer van Koophandel Midden-Nederland UtrechtInc heeft de volgende partners:, CMS Derks Star Busman , Hogeschool voor de Kunsten Utrecht , Holland van Gijzen , Medisch Technologisch Innovatie Centrum , MKB Loket , MKB Servicedesk , Nederlandse Orde van Uitvinders , Picasso Financieel Management , PricewaterhouseCoopers , Protospace , Syntens Utrecht , TNO , Universiteit Utrecht , USG Juristen , WellDesign , WhizPR , ZwartMulGroep ,

Bekende participaties: Yunoo Mobiel, Brandfighters, Bellytray, delaagsterekening.nl, Exket, CNGRS en GrapeVineWines,Band on Demand, Distimo, v&ve media, 94Wines.com, Company en CrimsonBase , studentondernemingen: E-surance, Gewoon Groen, CultuurBewust.nl, CiVi en Musicrooms

Thuja Capital

Thuja Capital investeert in early stage healthcare (life science) innovaties met een focus op biotechnology en medische devices. Met het Healthcare Fund wordt geïnvesteerd in start-up en early-stage life science bedrijven in de Benelux. De Universiteit van Utrecht en het University Medical Center zijn co-funders van het fonds.

Bekende participaties: AVANTIUM, BIOXELL, BREONICS, COLEY PHARMACEUTICAL GROUP, CURACYTE, DEVELOGEN, ENANTA, GALAPAGOS, INGENIUM, OMRIX.

The Hatch Firm

We are an Amsterdam based entrepreneurial investment company focussed on early stage ventures that are active in the online / mobile sector. Technologies like enterprise mobility, eHealth, edTech, IoT, 3d printing/scanning, big data and innovative cloud based solutions all have our interest. We wish to invest our money, time, expertise and network in passionate and savvy entrepreneurs with a unique product or service that is scalable and has a recurring revenue model.

MKB & Technofonds Flevoland

Het Technofonds verstrekt risicokapitaal aan veelbelovende startende en doorstartende ondernemingen die moeite hebben met de financiering van hun initiatief in de markt. Het fonds is gericht op technostarters in bijvoorbeeld ICT sector, life-science en in de medische- en biotechnologie en bedrijven die zich bezighouden met innovatieve processen, producten of technieken. De financiering vindt plaats in de vorm van een combinatie van aandelenkapitaal en een geldlening tegen markt conforme voorwaarden en bedraagt voor de eerste financiering maximaal € 300K. De ondernemingen dienen gevestigd te zijn in Flevoland of bereid te zijn zich in Flevoland te willen vestigen. Het werkgebied van het Technofonds is geheel Flevoland met uitzondering van de gemeente Zeewolde. De gewenste rol is niet nader gespecificeerd.

SVI Group

Dit fonds richt zich met name op biobrandstoffen, maar ook zonne-energie en andere vormen van duurzame energie., Proof of concept moet aanwezig zijn, dit geldt echter niet voor proposities die zich bevinden op snijpunt Food/Energy. Op dit snijpunt doen zij ook meer vroege fase/seed capital.Dhr. Robert Bruijnen is director.SVI Agri, SVI Energy, SVI Trading

© Copyright 2021 - Ready2Scale